Πρόγραμμα Δια Βίου Εκπαίδευσης του ΤΕΕΤ-ΠΔΜ «Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΕΤ-ΠΔΜ»

19.09.2013
 

 

Στο πλαίσιο του Δια Βίου Προγράμματος του ΤΕΕΤ και για το ακαδημαϊκό έτος 2013-14  θα συνεχιστεί η υλοποίηση του Προγράμματος Επιμόρφωσης με τίτλο Εργαστήρια Δια Βίου Εκπαίδευσης Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών ΤΕΕΤ-ΠΔΜ. Τη διδασκαλία των αρχικών προσεγγίσεων σε εικαστικά/εργαστηριακά μαθήματα θα αναλάβει εξειδικευμένο προσωπικό σε πανεπιστημιακό  επίπεδο.  Ήδη το πρόγραμμα υλοποιείται με τμήματα Ζωγραφικής στην Φλώρινα (στους χώρους του ΤΕΕΤ) στην Πτολεμαΐδα (σε συνεργασία με τον Δήμο Πτολεμαΐδας) και στην Αθήνα (σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών).

Στην Φλώρινα αποφοίτησαν οι πρώτοι εκπαιδευόμενοι τον Ιούνιο 2013.

Το Δια Βίου Πρόγραμμα απευθύνεται σε αυτούς που ασχολούνται με τις Εικαστικές Τέχνες και ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν εικαστικά μαθήματα υψηλού ακαδημαϊκού επιπέδου στους τομείς Ζωγραφικής, Φωτογραφίας, Κοσμήματος με Πανεπιστημιακή πιστοποίηση των σπουδών τους.

Το Δια Βίου Πρόγραμμα επιτρέπει σε όσους/ες θέλουν να εργαστούν στο Σχέδιο και στην σπουδή των μορφοπλαστικών του δυνατοτήτων καθώς και στην εισαγωγική κατανόηση βασικών εικαστικών μορφών έκφρασης (όπως Ζωγραφική, Γλυπτική). Το Δια Βίου Πρόγραμμα αποτελεί μια ενισχυτική διδασκαλία που επιτρέπει στους/ις συμμετέχοντες/ουσες να αντιμετωπίσουν την διαδικασία εισαγωγής στις Σχολές Καλών Τεχνών (στην Ελλάδα ή σε χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης) με ουσιαστικά εφόδια. Ταυτόχρονα οι συμμετέχοντες/ουσες θα κατοχυρώνουν ένα έως δύο εξάμηνα Ακαδημαϊκών Σπουδών.

Σκοπός του Προγράμματος είναι να διδάξει τις αρχικές προσεγγίσεις σε εικαστικά/εργαστηριακά μαθήματα. Οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να εμβαθύνουν σε έναν από τους τομείς που διδάσκονται από το Πρόγραμμα είτε με Εικαστική κατεύθυνση (Ζωγραφική, Γλυπτική, Φωτογραφία) είτε με Εφαρμοσμένη (όπως Χαρακτική, Πολυμεσικές Εφαρμογές, Βίντεο, Κόσμημα, Αγιογραφία, Συντήρηση) ενώ για την διδασκαλία θα υπάρχει θεωρητική και ιστορική τεκμηρίωση σε θέματα Αισθητικής και Θεωρίας της Τέχνης.

Τα τμήματα που θα λειτουργήσουν την επόμενη χρονιά είναι:

Φλώρινα: Ζωγραφική

Πτολεμαΐδα: Ζωγραφική

Αθήνα: Ζωγραφική, Φωτογραφία

ΔΙΔΑΣΚΟΝΤΕΣ

Φλώρινα

Ζωγραφική:

Γιάννης Ζιώγας

Σχέδιο:

Αντώνης Σμυρνιός

Ιστορία Τέχνης:

Γιάννης Μπόλης

 

 

 

 

 

Πτολεμαΐδα

Ζωγραφική:

Θοδωρής Ζυρπιάδης

Σχέδιο:

Κική Στούμπου

Ιστορία Τέχνης:

Γλαύκη Γκότση

 

 

 

 

 

Αθήνα/ Μουσείο Ηρακλειδών

Ζωγραφική- Σχέδιο:

Δημοσθένης Αβραμίδης, Γιάννης Καστρίτσης

Θεωρία στην τέχνη και τη Γεωμετρία:

Άρης Μαυρομάτης, Αποστόλης Παπανικολάου

Φωτογραφία:

Νίκος Παναγιωτόπουλος

Θεωρία Φωτογραφίας:

Πηνελόπη Πετσίνη

 

 

 

 

 

Έναρξη Μαθημάτων: από Δευτέρα 21 έως Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013

 

 

Οι συμμετέχοντες θα αποκτήσουν πιστωτικές μονάδες (πρώην ECTS) ενός ακαδημαϊκού εξαμήνου σπουδών (13 εβδομάδες, 10 διδακτικές ώρες εβδομαδιαίως) για κάθε χρόνο πλήρους παρακολούθησης του προγράμματος (δίνεται η δυνατότητα συμμετοχής πέραν  του ενός χρόνου με περαιτέρω εμβάθυνση στους τομείς ενδιαφέροντος. Αντίστοιχα διαμορφώνονται οι μονάδες για μερική παρακολούθηση. Οι πιστωτικές μονάδες  μπορούν  να μεταφερθούν σε οποιαδήποτε Ελληνική Σχολή Καλών Τεχνών με βάση  τον ν.3374/05 και τις σχετικές Υπουργικές Αποφάσεις (Υ.Α. Φ5/72535/Β3, ΦΕΚ 1091/10-8-06 τ.Β’, όπως διορθώθηκε στο ΦΕΚ 2161/8-11-2007 τ.Β’ και Υ.Α. Φ5/89656/Β3, ΦΕΚ 1466/13-8-2007).

Διαδικασία εγγραφής- Δίδακτρα

Σε ότι αφορά στον τρόπο εισαγωγής, οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν ηλεκτρονικά μια φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος/προεγγραφής (βλέπε παράρτημα στο τέλος της παρούσας ανακοίνωσης) στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο του προγράμματος, στην διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr, προκειμένου να δημιουργηθούν τα ανάλογα τμήματα/κατευθύνσεις σύμφωνα με τις απαιτήσεις που θα προκύψουν.

Μετά το πέρας της παραπάνω διαδικασίας, οι ενδιαφερόμενοι θα ενημερωθούν τηλεφωνικά αλλά και με σχετική ανακοίνωση ώστε να καταθέσουν ηλεκτρονικά φάκελο ατομικών στοιχείων από 1 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2013 επίσης στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο και στην διεύθυνση diaviouteet@uowm.gr.

Συνοπτικά:

Εκδήλωση Ενδιαφέροντος: 20  Αυγούστου έως 15 Οκτωβρίου 2013

Καταθεση Φακέλου:           1 Σεπτεμβρίου έως 15 Οκτωβρίου 2013

Έναρξη Μαθημάτων:         από Δευτέρα 21 έως Σάββατο 26 Οκτωβρίου 2013                           

Επιστημονικά Υπεύθυνος: Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

e-mail: yziogas@uowm.gr

Πληροφορίες: τηλ. 2385055057, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 11:00-13:00

e-mail: diaviouteet@uowm.gr

Εκδήλωση φακέλου και κατάθεση ενδιαφέροντος στο diaviouteet@uowm.gr

Ειδικότερα οι ενδιαφερόμενοι/ες θα καταθέσουν:

1.       Αντίγραφο Απολυτήριου Γυμνασίου ή Λυκείου αν δεν έχουν Πτυχίο Ανώτατης Σχολής

2.       Αντίγραφο Πτυχίου, αν είναι απόφοιτοι ΑΤΕΙ ή ΑΕΙ

3.       Αντίγραφο ταυτότητας

4.        1 Φωτογραφία

5.       Σύντομο βιογραφικό σημείωμα.

6.       Ψηφιακές αναπαραγωγές 10 εικαστικών έργων (ζωγραφική, σχέδια, φωτογραφίες, βίντεο, κοσμήματα κά) που έχει μέχρι τώρα πραγματοποιήσει ο/η ενδιαφερόμενος/η. Θα αναγράφεται το υλικό, οι διαστάσεις και ο χρόνος δημιουργίας.

Το πρόγραμμα παρέχει την δυνατότητα πλήρους παρακολούθησης (10 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 15 ΠΜ), με κόστος που ανέρχεται στα 1300 ευρώ καθώς και μερικής παρακολούθησης (4 ΩΔ που αντιστοιχούν σε 7 ΠΜ), με κόστος 700 ευρώ. Ιδιαίτερα για τα τμήματα που θα πραγματοποιηθούν σε συνεργασία με το Μουσείο Ηρακλειδών ισχύει επιβάρυνση 300 ευρώ και το παραπάνω κόστος διαμορφώνεται στα 1600 και 1000 ευρώ αντίστοιχα.

Πλήρης Ανακοίνωση στοhttp://blogs.uowm.gr/diaviou.

 

Επιστημονικά Υπεύθυνος:

Γιάννης Ζιώγας – Επίκουρος Καθηγητής ΤΕΕΤ-ΠΔΜ

e-mail: yziogas@uowm.gr

 

Πληροφορίες:

Ευαγγελία Σβίρου, τηλ. 2385055057, Δευτέρα, Τρίτη, Τετάρτη, Πέμπτη 11:00-13:00

e-mail: diaviouteet@uowm.gr

 

 

 

 

 


Share