1ο Συνέδριο Δ.Α.ΣΤΑ., «Διασύνδεση Έρευνας & Επιχειρηματικής Διαστηριότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη»
25.11.2011Η Δομή Απασχόλησης και Σταδιοδρομίας σε συνεργασία με τα Γραφεία Διασύνδεσης, Πρακτικής Άσκησης και Μονάδας Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας διοργανώνει Συνέδριο για την προώθηση της έρευνας και της επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα και στην Ευρώπη με τίτλο «Διασύνδεση Έρευνας και Επιχειρηματικής Δραστηριότητας σε Ελλάδα και Ευρώπη». Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί στις 8 Δεκεμβρίου 2011 και ώρα 11:30 στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου στην Φλώρινα, στο 3ο χλμ. της Εθνικής οδού Φλώρινας-Νίκης.
Σκοπός του Συνεδρίου είναι η διασύνδεση των δομών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας με τις επιχειρήσεις και την τοπική κοινωνία προς όφελος των φοιτητών. Επίσης, στόχος του Συνεδρίου είναι να αναδειχθούν νέες καινοτόμες ιδέες επιχειρηματικής δραστηριότητας τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη γενικότερα, με σκοπό την ενδυνάμωση της αντίληψης της επιχειρηματικότητας. Ακόμη, μέσω των διαφόρων δράσεων του Πανεπιστημίου και μέσω των συναντήσεων εργασίας που θα λάβουν μέρος θα επιδιωχθεί ο καλύτερος συντονισμός και η όσο το δυνατόν καλύτερη πληροφόρηση των φοιτητών του Ιδρύματος με την απευθείας ενημέρωση τους σε καίρια ζητήματα που τους απασχολούν, όπως είναι η συνέχιση των σπουδών τους, η εύρεση εργασίας και η επιχειρηματικότητα.
Κεντρικός ομιλητής του συνεδρίου θα είναι ο καθηγητής Κωνσταντίνος Γαλανάκης του Πανεπιστημίου Nottingham Trent, ο οποίος θα αναφερθεί σε καινοτόμες ιδέες και δράσεις της επιχειρηματικότητας καθώς ακόμη, στις πρακτικές και στις προκλήσεις νέων επιχειρηματικών ιδεών σε περιβάλλον οικονομικής ύφεσης. Επίσης, θα υπάρξουν εισηγήσεις της κυρίας Λιάνας Παπατέρπου, στέλεχος της ΑΝΚΟ ΑΕ και του Ευρωπαϊκού Δικτύου Επιχειρηματικής Υποστήριξης «Enterprise Europe Network-Hellas» με θέμα την επιχειρηματικότητα των νέων, όπως και του κυρίου Αριστείδη Αριστείδου, αντιδήμαρχο του δήμου Φλώρινας με θέμα την επιχειρηματικότητα στην Ελλάδα αλλά και ειδικότερα στην περιοχή της περιφέρειας της Δυτικής Μακεδονίας.
Πριν τις εισηγήσεις θα πραγματοποιηθούν τρεις συναντήσεις εργασίας των παρακάτω γραφείων, Γραφείο Διασύνδεσης, Γραφείο Πρακτικής Άσκησης, Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας, αποτελέσματα των οποίων θα ανακοινωθούν στο μέσο του προγράμματος του Συνεδρίου, ενώ στο τέλος αυτού θα γίνει η απονομή των βραβείων επιχειρηματικότητας από την Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Πανεπιστημίου, όπου κατόπιν αξιολόγησης από την ΑΝΚΟ ΑΕ επιλέχθηκαν τα 12 καλύτερα επιχειρηματικά σχέδια από τα 125 που αρχικώς κατατέθηκαν από τους φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας.