Συνέδριο Θεσ/νίκη 31/5: ‘Leadership Against Crisis: Public-Private Cooperation for Growth’

25.05.2012
 

Το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη ΝΑ Ευρώπη (Business Advisory Council for Southeastern Europe – BAC SEE), σε συνεργασία με το Vienna Economic Forum και με τη στήριξη του ΣΕΒ, του ΣΒΒΕ, του ΣΕΒΕ, του ΕΒΕΘ, του Ελληνο-Τουρκικού Επιμελητηρίου Β. Ελλάδος, αλλά και της TUSIAD, του DEIK και της MUSIAD, επιχειρηματικών φορέων από την Τουρκία, διοργανώνει διεθνές επιχειρηματικό συνέδριο με τίτλο: ‘Leadership Against Crisis: Public-Private Cooperation for Growth’.

Το Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στο Hyatt της Θεσσαλονίκης στις 31 Μαΐου και στη 1 Ιουνίου με αφορμή τον εορτασμό των 15 χρόνων δραστηριοποίησης του δικτύου του BAC SEE στην περιοχή. Επίσημος φορέας φιλοξενίας είναι ο Δήμος Θεσσαλονίκης.

Στις εργασίες του Συνεδρίου, μεταξύ άλλων, θα παραστούν διακεκριμένοι επιχειρηματίες από ολόκληρο τον κόσμο, κυβερνητικοί εκπρόσωποι των κρατών της περιοχής και στελέχη διεθνών αναπτυξιακών οργανισμών. Η επίσημη έναρξη θα πραγματοποιηθεί το βράδυ της 31ης Μαΐου, σε δείπνο με ομιλητή τον Chairman of the Board και CEO της The Coca Cola Company, κ. Muhtar Kent, ο οποίος θα έρθει ειδικά γι’ αυτό το σκοπό για λίγες ώρες στη Θεσσαλονίκη από την Ατλάντα των ΗΠΑ.

Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι τα ακόλουθα:

  • Οι προκλήσεις που βρίσκονται απέναντι στο αναπτυξιακό μοντέλο ολόκληρης της Ευρώπης και τις απαντήσεις που μπορεί να δώσει ο ιδιωτικός τομέας,
  • Η δυναμική ανάπτυξης των χωρών της ΝΑ Ευρώπης, αλλά και εκείνων των χωρών σε μετάβαση που εντάσσονται στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Γειτονίας, και η εμπειρία του δικτύου BAC SEE στην ενίσχυσή τους,
  • Οι δυνατότητες βελτίωσης των ελληνοτουρκικών επιχειρηματικών σχέσεων και
  • Οι προσδοκίες και δυνατότητες της ελληνικής οικονομίας να εξέλθει της κρίσης, και το ρόλο που μπορεί να διαδραματίσει η επιχειρηματική κοινότητα στη διαδικασία αυτή.

Το πλήρες πρόγραμμα του συνεδρίου μπορείτε να το βρείτε εδώ.

Όσοι ενδιαφερόνται να παρακολουθήσουν το συνέδριο μπορούν να επικοινωνήσουν με τους οργανωτές στην ιστοσελίδα www.bacseevents.com, όπου υπάρχουν οι σχετικές φόρμες που θα πρέπει να συμπληρώσουν. Ακόμη μπορούν να απευθύνονται στην κ. Μαρία Μποζούδη, στο τηλ: 2310 257261

Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη Ν.Α. Ευρώπη

Εδώ και 15 χρόνια, το Επιχειρηματικό Συμβούλιο για τη ΝΑ Ευρώπη (Business Advisory Council for Southeastern Europe – BAC SEE) αποτελεί διεθνές δίκτυο επιχειρηματιών και επενδυτών που δραστηριοποιούνται στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης σε διάφορους τομείς (εμπόριο, κατασκευές, ενέργεια, τράπεζες, αγροτοβιομηχανία, κα). Προτεραιότητές του είναι η βελτίωση της συνεργασίας του δημόσιου και του ιδιωτικού τομέα, η διευκόλυνση της διασυνοριακής συνεργασίας, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας, η καταπολέμηση της διαφθοράς και της γραφειοκρατίας, η κατάρτιση του ανθρώπινου δυναμικού, η ανάπτυξη των υποδομών και η προώθηση του εμπορίου και των επενδύσεων.

Από την ίδρυσή του 1997, στα πλαίσια της πρωτοβουλίας του SECI (Southeast European Cooperative Initiative) και αργότερα του Συμφώνου Σταθερότητας για τη ΝΑ Ευρώπη (Stability Pact for Southeastern Europe), το BAC SEE λειτουργεί συμβουλευτικά ως προς τις κυβερνήσεις της περιοχής, τους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, διεθνείς χρηματοπιστωτικούς οργανισμούς (πχ Παγκόσμια Τράπεζα, EBRD, ΕΤΕπ), και αναπτυξιακούς οργανισμούς (ΟΟΣΑ, ΟΑΣΕ), σε θέματα που άπτονται του σχεδιασμού για την προσέλκυση επενδύσεων και την οικονομική ανάπτυξη. Πέρα από τη ΝΑ Ευρώπη, το BAC SEE πλέον αναφέρεται και στις υπόλοιπες οικονομίες σε μετάβαση της Ευρωπαϊκής περιφέρειας, στηρίζοντας τις προσπάθειες διασυνοριακής συνεργασίας σε οικονομικό και επιχειρηματικό επίπεδο.

Το BAC SEE καλείται συχνά να συνδράμει στις εργασίες περιφερειακών και διεθνών αναπτυξιακών φόρουμ, και πραγματοποιεί συναντήσεις και επιχειρηματικές αποστολές των μελών του σε διάφορα κέντρα της περιοχής. Οι ετήσιες δραστηριότητές του κορυφώνονται με ετήσιο διεθνές συνέδριο, στο οποίο συμμετέχουν διακεκριμένες προσωπικότητες από ολόκληρο τον κόσμο.

Κάποιες ενδεικτικές πρωτοβουλίες που έχουν υποστηριχθεί ή υλοποιηθεί από το BAC είναι:

  • Το πρόγραμμα της Παγκόσμιας Τράπεζας για τη Διευκόλυνση του Εμπορίου και των Μεταφορών στη ΝΑ Ευρώπη (TTFSE), ύψους $72εκ., το οποίο επικεντρώθηκε στη διευκόλυνση των διασυνοριακών διελεύσεων και την αύξηση των εμπορικών ροών, και σήμερα αποτελεί βέλτιστη διεθνή πρακτική
  • Το πρόγραμμα Excellence in Public Administration, για την κατάρτιση στελεχών της δημόσιας διοίκησης από όλες τις Βαλκανικές χώρες.
  • Το περιφερειακό Κέντρο για την Ηλεκτρονική Διακυβέρνηση (Center for e-Governance Development) στη Σλοβενία, με στόχο την εφαρμογή τεχνολογιών της πληροφορικής και της επικοινωνίας για τη βελτίωση των δημόσιων υπηρεσιών
  • Το τραίνο Cargo 10, που εκτελεί το δρομολόγιο Λουμπλιάνα – Κωνσταντινούπολη τρεις φορές την εβδομάδα σε περίπου 30 ώρες: η συχνότητα του δρομολογίου τριπλασιάστηκε και μειώθηκε ο χρόνος της διαδρομής κατά 50%

Το δίκτυο συντονίζεται από δύο συν-Προέδρους (Co-Chairmen), θέση την οποία κατείχαν στο παρελθόν οι κύριοι Rahmi Koc (Όμιλος Koc Holding, Τουρκία), Κώστας Καρράς (Porto Carras, Ελλάδα), Pierre Daures (Bouygues, Γαλλία), Νίκος Ευθυμιάδης (Όμιλος Redestos, Ελλάδα), Aldo Fumagalli Romario (SOL, Ιταλία), Georg Brodach (ABB, Βέλγιο), Goran Radman (Microsoft, Κροατία), και Samo Ivancic (AdriaMobil, Τουρκία). Το ρόλο αυτό θα αναλάβουν την 1/6 οι κύριοι Halil Kulluk (Intekno, Τουρκία) και Alex Munteanu (Dragon Capital, Ουκρανία).

epixeiro.gr 


Share