Έκθεση έργων Δανειστικής Πινακοθήκης Τμήματος Εικαστικών στο φουαγιέ Της Αίθουσας Τέχνης του ΔΗΠΕΘΕ

22.05.2017
 

                                       ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

ΕΚΘΕΣΗ ΖΩΓΡΑΦΙΚΗΣ

Έργα της Δανειστικής Πινακοθήκης της Σχολής Καλών Τεχνών Φλώρινας στο Δήμο Κοζάνης

Την Τετάρτη 24 Μαίου  2017, στις 19:00  θα πραγματοποιηθούν στο φουαγιέ της Αίθουσας Τέχνης του Δημοτικού Θεάτρου Κοζάνης (3 Ιεραρχών 2, Κοζάνη) εγκαίνια έκθεσης αποφοίτων και τελειοφοίτων της Σχολής Καλών Τεχνών του Τμήματος Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας (ΤΕΕΤ).  Στην έκθεση παρουσιάζονται κυρίως έργα της Δανειστικής Πινακοθήκης του ΤΕΕΤ. Η Δανειστική Πινακοθήκη είναι ένας πρωτοποριακός θεσμός: κάθε απόφοιτος του τμήματος παραχωρεί ένα του έργο στο Τμήμα που γίνεται απόκτημα της Πινακοθήκης. Τα έργα παραχωρούνται σε φορείς που θέλουν να τα τοποθετήσουν στους χώρους τους. Ο Δήμος Κοζάνης και το ΤΕΕΤ έχουν υπογράψει διμερές μνημόνιο για πραγματοποίηση σειράς συνεργασιών στον πολιτιστικό τομές με επίκεντρο τα εικαστικά. Σο πλαίσιο αυτής της συνεργασίας πραγματοποιείται η έκθεση των έργων που έχουν παραχωρηθεί από το ΤΕΕΤ στον Δήμο Κοζάνης με μακρόχρονο δανεισμό.

 

Τα έργα αναδεικνύουν τη δυναμική των αποφοίτων του ΤΕΕΤ και το ουσιαστικό καλλιτεχνικό έργο που πραγματοποιείται στο Τμήμα Εικαστικών και Εφαρμοσμένων Τεχνών με έδρα τη Φλώρινα αλλά με δραστηριότητες σε όλη τη Δυτική Μακεδονία.

Τα έργα της Δανειστικής Πινακοθήκης είναι των αποφοίτων:

Carida Piro,  Αντωνίου Νικόλαος, Θεοφίλου Μαρία, Καπλάνη Εύη,  Κόντογλη Τίνα, Λιάπη Φρόσω,  Μπιλίτσα Μαριέλλα, Σαβίνο Ίλια, Σμυρνιός Αντώνης, Χρυσοπουλίδου Σταυρούλα.

Συμμετέχουν οι τελειόφοιτοι:

Βουδουρέλλη Ελένη, Διονυσοπούλου Γλύκα, Κουμπέτση Αθανασία, Παπαδόπουλος Θεοδόσης, Λιόγγος Γιώργος, Στυλιανού Βικτώρια

 

Μετά την έκθεσης θα ακολουθήσει συναυλία των Χειμερινών Κολυμβητών στο ΔΗΠΕΘΕ

 

Εγκαίνια έκθεσης: Τετάρτη 24 Μαίου 2017, 19:00

Διάρκεια έκθεσης: Πέμπτη 25 Μαίου έως Κυριακή 11 Ιουνίου

Ώρες λειτουργίας: 10:00  14:00 και κατόπιν κατόπιν συνεννοήσεως

Διεύθυνση:  3 Ιεραρχών 2, Κοζάνη

Τηλ. Επικοινωνίας: 24610 24062

 


Share