Συμμετοχή της ΜΟΚΕ ΠΔΜ σε εκδήλωση του έργου RRI TOOLS που πραγματοποιήθηκε στις 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη

29.10.2014
 

Έπειτα από πρόσκληση των υπευθύνων του έργου RRI TOOLS (Responsible Research and Innovation), ο Επιστημονικός Υπεύθυνος της Μονάδας Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας (ΜΟΚΕ) του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Αν. Καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος, συμμετείχε σε συνάντηση εργασίας που πραγματοποιήθηκε με επιτυχία στις 23 Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη στο Κέντρο Διάδοσης Επιστημών & Μουσείο Τεχνολογίας – ΝΟΗΣΙΣ (6ο χμ Θεσσαλονίκης-Θέρμης), με σκοπό την προώθηση της υπεύθυνης έρευνας και καινοτομίας για την κοινωνία, με την κοινωνία. Η ΜΟΚΕ του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας έχει να επιδείξει μεγάλο αριθμό έργων κυρίως μέσα από Εργαστήριο του της Διαχείρισης Τεχνολογίας (MATERLab).

Το RRI Tools είναι ένα τριετές πρόγραμμα που χρηματοδοτείται από το 7ο πρόγραμμα στήριξης της Ευρωπαϊκής ένωσης και έχει ως σκοπό την ανάπτυξη μεθόδων και εργαλείων για την προώθηση της υπεύθυνης έρευνας και καινοτομίας και την δημιουργία μιας κοινότητας πρακτικής που θα διαβεβαιώσει την χρήση, ανάπτυξη και εμπλουτισμό αυτών των εργαλείων. Το έργο RRI Tools  στηρίζεται στη συνεργασία 26 φορέων που καλύπτουν 30 χώρες σε όλη την Ευρώπη μέσα από 19 εθνικά κέντρα διάδοσης. Τον πρώτο χρόνο το έργο θα διοργανώσει συμβουλευτικές συναντήσεις με ενδιαφερόμενους φορείς  σε 30 χώρες.

Οι συναντήσεις με φορείς  που διοργανώνονται στην πρώτη φάση του έργου είναι μέρος των δραστηριοτήτων του προγράμματος και τα αποτελέσματα τους θα αναλυθούν και θα συμβάλλουν στην καινούργια και κοινώς αποδεκτή  περιγραφή του όρου Υπεύθυνη έρευνα και καινοτομία, συλλέγοντας ταυτόχρονα πρακτικές και εργαλεία που θα τους είναι χρήσιμα.

Περισσότερες πληροφορίες για το έργο RRI TOOLS μπορείτε να βρείτε στην επίσημη ιστοσελίδα http://www.rri-tools.eu/


Share