Φοιτητές του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας ανοίγουν το δρόμο προς την επιχειρηματικότητα

15.11.2013
 

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας για άλλη μια φορά στοχεύει επιχειρηματικά συμμετέχοντας στο Balkan Venture Forum στα Τίρανα στις 14 και 15 Νοεμβρίου 2013!

Ο επιστημονικά υπεύθυνος της ΜΟΚΕ, Αν. Καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος, και η συνεργάτιδα Δρ. Ελπίδα Σαμαρά επίσημοι προσκεκλημένοι του φόρουμ ως εμπειρογνώμονες σε θέματα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, συμμετέχουν σε αυτό το κορυφαίο φόρουμ για τις τοπικές επενδύσεις και την καινοτομία το οποίο συγκεντρώνει τους σχετικούς βασικούς παράγοντες της περιφέρειας, της Ευρώπης και όχι μόνο, για να γίνει εφικτό το επιτυχές συνταίριασμα των καινοτόμων επιχειρηματικών ιδεών με επενδυτές, με οργανισμούς υποστήριξης και με φορείς χάραξης πολιτικής.

To Balkan Venture Forum είναι ένας από τους κύριους στόχους του έργου VIBE (Venture Initiative in Balkan Europe) του προγράμματος South-East Europe (SEE) και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση.

Start-ups, εδραιωμένες ΜΜΕ, νέοι και έμπειροι επιχειρηματίες, φορείς υποστήριξης , εμπειρογνώμονες σε θέματα καινοτομίας , φορείς χάραξης πολιτικής και μια μεγάλη ποικιλία υψηλού επιπέδου επενδυτών επιχειρηματικών κεφαλαίων από όλο τον κόσμο συμμετέχουν στο φόρουμ. Το ποικίλο και πλούσιο πρόγραμμα της εκδήλωσης θα περιλαμβάνει επίσης ένα διαγωνισμό pitching, όπου οι Start-ups μπορούν να παρουσιάσουν την επιχείρηση τους μπροστά σε μέλη ειδικών ομάδων εμπειρογνωμόνων, και να διαγωνιστούν για το ενδιαφέρον των επενδυτών, καθώς και για μοναδικά δώρα και οφέλη.

Στα πλαίσια αυτού του διαγωνισμού pitching, 3 φοιτητές του ΠΔΜ, που συμμετείχαν στο μάθημα καινοτομίας και επιχειρηματικότητας, αξιολογήθηκαν από την επιτροπή του φόρουμ και πέρασαν επιτυχώς σε 1 από τις 10 ελληνικές επιχειρήσεις που θα παρουσιάσουν την καινοτόμο επιχειρηματική τους ιδέα αναζητώντας το ενδιαφέρον των επενδυτών. Εμείς δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε καλή επιτυχία στο πραγματικά πολύ καλό καινοτόμο εγχείρημά τους και να συνεχίσουμε στο δρόμο αυτών των φοιτητών για τη μετάβαση από τη θεωρία στην επιχειρηματική πράξη.

Πληροφορίες:

Δρ. I.Μπακούρος, Αν. Καθηγητής, e-mail: ylb@uowm.gr

Δρ. Ε. Σαμαρά, Ερευνητής, e-mail: esamara@uowm.gr

Τηλ. +30 24610 56660, +30 24610 56664


Share