Σεμινάριο Start Upcycling στο Βερολίνο

04.01.2017
 
Στα πλαίσια του Capacity Building in the field of youth της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η Action Synergy δίνει τη δυνατότητα συμμετοχής σε ενδιαφερόμενους στο πρώτο σεμινάριο του προγράμματος Start Upcycling που θα διοργανωθεί στο Βερολίνο της Γερμανίας με στόχο να εξερευνήσει καινούργιους τρόπους μείωσης των αποβλήτων και μεθόδους δημιουργικής επανάχρησης (Upcycling) και παράλληλα να συνδέσει αυτό το αντικείμενο με την καινοτομία στη νεανική επιχειρηματικότητα. Στο σεμινάριο θα συμμετάσχουν νέοι από 7 διαφορετικές χώρες από 4 διαφορετικές ηπείρους: Γερμανία, Ελλάδα, Ιταλία, Βραζιλία, Νότια Αφρική, Ινδία και Πολωνία.
Περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα μπορείτε να βρείτε εδώ.
Τα έξοδα μετακίνησης από Αθήνα σε Βερολινό, διαμονής και διατροφής στο Βερολίνο και συμμετοχής καλύπτονται από το πρόγραμμα και από την Action Synergy.
Για νέους και εργαζόμενους με νέους (youth workers)
Ημερομηνία διεξαγωγής Σεμιναρίου: 11/2/17 – 19/2/17.
Δεχόμαστε αιτήσεις μέχρι και τις 11 Ιανουαρίου 2017.
Σχετικά με το σεμινάριο στο Βερολίνο από 11 έως 19 Φεβρουαρίου 2017
Η Action Synergy και το πρόγραμμα Start Upcycling δίνουν την ευκαιρία σε νέους και εργαζόμενους με νέους να συμμετέχουν στο σεμινάριο καλύπτοντας τα έξοδα συμμετοχής, μετακίνηση από και προς Αθήνα, διαμονής και διατροφής.
Για όσους λάβουν μέρος στο σεμινάριο θα υπάρξει πιστοποίηση από το πρόγραμμα.
Οι συμμετέχοντες που θα επιλεχθούν θα πρέπει:
α) Κατά τη διάρκεια του σεμιναρίου στο Βερολίνο να είναι σε θέση να παρουσιάσουν την ιδέα τους ή την βέλτιστη πρακτική τους σχετικά με το upcycling και να συμμετέχουν ενεργά σε ΟΛΕΣ τις δραστηριότητες του σεμιναρίου.
β) Μετά το πέρας του σεμιναρίου, θα πρέπει να διαδώσουν το περιεχόμενο του σεμιναρίου και των εμπειριών που αποκόμισαν σε άλλους ενδιαφερόμενους στην Ελλάδα καθώς και να συμμετέχουν στο ερευνητικό κομμάτι του προγράμματος σε συνεργασία με την Action Synergy. Με άλλα λόγια, η συνεργασία δεν θέλουμε να εξαντληθεί μετά το πέρας του σεμιναρίου αλλά να είναι συνεχιζόμενη σε όλη την διάρκεια του προγράμματος. Θα δοθεί κίνητρο συμμετοχής και προτεραιότητα σε όσους ενδιαφερόμενους συμμετάσχουν ενεργά στην εξέλιξη του προγράμματος για τα επόμενα σεμινάρια σε Ινδία και Νότια Αφρική.
Σχετικά με την διαδικασία της επιλογής θα χρειαστεί:
– Σύντομο Βιογραφικό Σημείωμα (CV)
– Απαραίτητη γνώση Αγγλικών
– Να εξηγηθεί η σχέση με το αντικείμενο
– Να δοθεί μια αρχική ιδέα για την παρουσίαση
Στείλτε την αίτηση σας στον υπεύθυνο του προγράμματος Αλέξανδρο Διαμαντή – Μπαλάσκα στη διεύθυνση alex.diamantis.balaskas@gmail.com. Οι αιτήσεις θα γίνονται δεκτές μέχρι τις 11 Ιανουαρίου 2017. Για τυχόν απορίες ή διευκρινήσεις επικοινωνήστε στο τηλέφωνο 2106822606.

Share