Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η Ημερίδα με τίτλο Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα: Η Ικανότητα να βλέπεις «Διαφορετικά» – Βραβεία Επιχειρηματικών Ιδεών φοιτητών του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

22.05.2015
 

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στην Κοζάνη την Τετάρτη 20.05.2015 η Ημερίδα του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, με ένα θέμα επίκαιρο όσο ποτέ:Καινοτομία & Επιχειρηματικότητα: Η Ικανότητα να βλέπεις “Διαφορετικά”.  Η μεγάλη συμμετοχή φοιτητών του Π.Δ.Μ., αρκετών μελών ΔΕΠ, αλλά και αρκετών παραγωγικών φορέων και επιχειρηματιών της περιοχής αποδεικνύουν πως η Καινοτομία και η Επιχειρηματικότητα αποτελούν όρους κλειδιά για την περιφερειακή και εθνική ανάπτυξη, αφού παράλληλα προάγουν μια διαφορετική νοοτροπία ενός επιτυχημένου συνδυασμού ακαδημαϊκής και επιχειρηματικής δραστηριότητας μετουσιώνοντας την Ικανότητα, να βλέπεις “Διαφορετικά”.

Την εκδήλωση χαιρέτησε ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Κωνσταντίνος Ντίνας, ο υπεύθυνος της ΜΟΚΕ-Π.Δ.Μ. καθηγητής Ιωάννης Μπακούρος, ο υπεύθυνος της ΜΟΚΕ του ΤΕΙ/ΔΜ επ. καθηγητής Κωνσταντίνος Βατάλης και ο εντεταλμένος σύμβουλος πολιτικής προστασίας της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας κος Ηλίας Κάτανας. Ιδιαίτερο ενδιαφέρον είχε η παρέμβαση της Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Επιχειρηματικότητας και Τουρισμού Κας Αμαλίας Κούσκουρα που τόνισε την ανάγκη και την πρόθεση της νέας Περφερειακής Αρχής για ‘πιό ολοκληρωμένες και συντονισμένες παρεμβάσεις στο κομμάτι της Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας στην Δυτική Μακεδονία όπου μεσα από μια πιό «ολιστική» αντιμετώπιση, όλες οι σχετικές υπάρχουσες δομές της Περιφέρειας να μπορέσουν να λειτουργήσουν πιό αποδοτικά, αλληλοσυμπληρούμενες και καλύτερα συνεργαζόμενες’.

Με συντονίστρια την μεταδιδακτορική ερευνήτρια Δρ Ελπίδα Σαμαρά, οι εισηγήσεις άνοιξαν με την κα Παπατέρπου Λ., από το Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ Α.Ε., παρουσιάζοντας το δίκτυο Enterprise Europe Network –Hellas. Ένα ευρωπαϊκό δίκτυο στην υπηρεσία της επιχειρηματικότητας και της καινοτομίας. Στη συνέχεια το λόγο πήρε – μέσω σύνδεσης Skype – ο κος Γάτος Γ., ιδρυτής της εταιρείας Incrediblue και ένας από τους ειδικότερους στη χώρα μας σε start-up επιχειρήσεις, αναλύοντας τις προοπτικές των start-ups στο σύγχρονο περιβάλλον. Η νέα στρατηγική της τοπικής εταιρείας Μπαγκατζούνης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε. από τον κο Μπακατζούνη Α., ως παράδειγμα καλών Επιχειρηματικών Πρακτικών από Επιχειρήσεις και η παρουσίαση του Δικτύου Μεντόρων που συμμετέχουν στη διαδικασία υποβολής των Επιχειρηματικών Σχεδίων του Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών του Π.Δ.Μ. από την κα Σαμαλτάνου Α. ήταν οι επόμενες ενδιαφέρουσες εισηγήσεις της εκδήλωσης.

Εν συνεχεία, το λόγο έλαβε η καθηγήτρια του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας Τσακιρίδου Ελένη και ο υποψήφιος διδάκτορας Στεργίου Κ. κλέβοντας θετικά τις εντυπώσεις με την πολύ αξιόλογη δουλειά που πραγματοποιείται στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Π.Δ.Μ. στην Φλώρινα στο θέμα της Επιχειρηματικότητας και της Καινοτομίας,συνεργαζόμενοι από φέτος και με δημοτικά σχολεία της περιοχής.

Τέλος, ο κος Σιδηρόπουλος Τάσος, διευθυντής προγραμμάτων της ΑΝΚΟ Α.Ε., ως αξιολογητής των Επιχειρηματικών Σχεδίων του Διαγωνισμού Καινοτόμων Ιδεών του Π.Δ.Μ., ανέλυσε από την εμπειρία του τα καίρια σημεία των Επιχειρηματικών Σχεδίων των φοιτητών και προλόγισε την παρουσίαση και την απονομή των βραβείων στους φοιτητές που διακρίθηκαν στο Διαγωνισμό Καινοτόμων Ιδεών, κλείνοντας με αυτό τον τρόπο τις εργασίες της Ημερίδας.

Η Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας και η Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας εκφράζουν θερμές ευχαριστίες, σε όλους τους συμμετέχοντες της Ημερίδας, ενώ επίσης ευχαριστεί θερμά για την άψογη συνεργασία και τη συν-διοργάνωση της εκδήλωσης ΑΝΚΟ-Αναπτυξιακή Δυτικής Μακεδονίας Α.Ε., μέλος του Enterprise Europe Network-Hellas, καθώς και τις επιχειρήσεις χορηγούς El Greco, Μπαγκατζούνης & Υιοί Α.Ε.Β.Ε., ErgoQ.

Προσδοκούμε στη συνέχεια επιτυχημένων μελλοντικών δράσεων με στόχο την ουσιαστική και ολοκληρωμένη στήριξη της επιχειρηματικότητας στη Δυτική Μακεδονία.

Επισυνάπτεται η Εισήγηση της κας Παπατέρπου Λ., από το Τμήμα Ανάπτυξης Επιχειρηματικότητας της ΑΝΚΟ Α.Ε., παρουσιάζοντας το δίκτυο Enterprise Europe Network –Hellas.  Enterprise Europe Network-Hellas_20-5-2015

Για περισσότερες φωτογραφίες της εκδήλωσης επισκεφθείτε την σελίδα της ΔΑΣΤΑ ΠΔΜ στο Facebook https://www.facebook.com/dasta.uowm

Με Εκτίμηση,

Δομή Απασχόλησης & Σταδιοδρομίας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

Μονάδα Καινοτομίας & Επιχειρηματικότητας Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας

https://dasta.uowm.gr/

https://dasta.uowm.gr/innovation/

https://www.facebook.com/dasta.uowm


Share