Blind Applying: Κορυφαίοι εργοδότες προσφέρουν μυστικές ευκαιρίες σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο

18.11.2015
 

Κορυφαίοι εργοδότες προσφέρουν μυστικές ευκαιρίες σε τοποθεσίες σε όλο τον κόσμο.Φοιτητές μπορούν να κάνουν αίτηση μόνο με ένα βιογραφικό.

Ο τρίτος κύκλος αιτήσεων της διεθνούς καμπάνιας Blind Applying είναι ανοιχτός μέχρι τις 7 Δεκεμβρίου!

Οι περισσότερες εταιρίες δέχονται έναν απίστευτα μεγάλο αριθμό αιτήσεων από φοιτητές και οι φοιτητές έναν αντίστοιχα μεγάλο αριθμό απορρίψεων. Παρ’ όλα αυτά, πολλοί νέοι υποψήφιοι δε γνωρίζουν όλο το εύρος των ευκαιριών που προσφέρουν διαφορετικοί εργοδότες, ώστε να κάνουν τη σωστή αίτηση. Για να βελτιώσουν αυτή την κατάσταση στην αγορά εργασίας, 15 κορυφαίοι εργοδότες, μεταξύ των οποίων η Johnson & Johnson, η L’Oréal, η Deloitte και η Bayer ενώνουν τις δυνάμεις τους και προσφέρουν μυστικές ευκαιρίες καριέρας σε διάφορες τοποθεσίες ανά τον κόσμο.

Το Blind Applying είναι ένας εύκολος τρόπος ώστε οι φοιτητές να εξερευνήσουν το διεθνές περιβάλλον εργασίας. Οι υποψήφιοι δεν μπορούν να ξέρουν για ποια ευκαιρία είναι οι πιο κατάλληλοι. Εξαρτάται από το βιογραφικό τους! Πέρα από μια ευκαιρία για μια διεθνή πρακτική άσκηση, οι υποψήφιοι λαμβάνουν νέα για ευκαιρίες από εργοδότες που ταιριάζουν στο προφίλ τους.

«Οι φοιτητές δε θέλουν να στέλνουν εκατοντάδες βιογραφικά μόνο για μια πιθανότητα να πάρουν μία ονειρική πρακτική στο εξωτερικό. Το Blind Applying είναι εύκολο, γρήγορο και συναρπαστικό. Χρειάζεσαι μόνο το βιογραφικό σου,» εξηγεί ηSabine Burmeister από την Deutsche Telekom που εισήγαγε την πρωτοβουλία.

Οι 15 εταιρίες έρχονται από διαφορετικούς τομείς, με την ελπίδα να απασχολήσουν φοιτητές από διαφορετικά πεδία. Οι φοιτητές ανοίγονται σε νέες ευκαιρίες κάνοντας αίτηση για όλες τις εταιρίες με ένα βιογραφικό. Οι πρακτικές είναι αμειβόμενες και δίνεται και η δυνατότητα κάλυψης των εξόδων μεταφοράς και στέγασης στην τοποθεσία της πρακτικής.

«Με το Blind Applying ο φοιτητής είναι στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος. Οι νέοι πολλές φορές δε γνωρίζουν τις διαφορετικές ευκαιρίες που προσφέρουν οι εταιρίες με τις οποίες συνεργαζόμαστε. Αυτό κάνει και το πρόγραμμα μοναδικό. Να δοκιμάζουμε κάτι καινούργιο μαζί,» σχολιάζει ο Frank Staffler, Head of HR Marketing στη Deutsche Telekom

  • Το 2015, πάνω από 13.000 φοιτητές από πάνω από 140 χώρες έκαναν αίτηση Initiated by Deutsche Telekom – Powered by Entrypark
  • Οι επιλεγόμενοι φοιτητές έκαναν την πρακτική τους σε εξωτικές τοποθεσίες όπως Λονδίνο, Βερολίνο, Σικάγο, Σαντιάγο, Σανγκάι κ.α.
  • Πέρα από τις 21 πρακτικές, πάνω από 5,500 υποψήφιοι ειδοποιήθηκαν για ευκαιρίες και ημέρες καριέρας που διοργάνωναν οι εργοδότες

«Το Blind Applying προσφέρει σε φοιτητές από όλο τον κόσμο μια δίκαιη ευκαιρία. Ο στόχος μας είναι να εμπνεύσουμε την περιέργεια και την ελπίδα που χρειάζεται κανείς για να επεκτείνει τους ορίζοντές του,» λέει ο Αλέξανδρος Κιλμπασάνης από τη διοργανώτρια εταιρία Entrypark.

Κάτι παραπάνω από μια πρακτική άσκηση – μια περιπέτεια καριέρας που δε θα ξεχάσεις ποτέ!

Σημαντικές πληροφορίες για το φετινό Blind Applying

  • Περίοδος αιτήσεων: Από 26 Οκτωβρίου μέχρι 7 Δεκεμβρίου, 2015
  • Προφίλ υποψηφίων: Εγγεγραμένοι φοιτητές από όλα τα πεδία
  • Εργοδότες: Bayer, BNP Paribas, Covestro, Deutsche Telekom, Deloitte, ENGIE, Enterprise Rent-A-Car, General Motors, Johnson & Johnson, L’Oréal, Michelin, Peek & Cloppenburg, Stora Enso, TeliaSonera, TÜV NORD GROUP
  • Τοποθεσίες πρακτικής: Μυστικές!
  • Αιτήσεις
  • Περίοδος πρακτικής άσκησης: Καλοκαίρι 2016 – τουλάχιστον 3 μήνες
http://www.epixeiro.gr/

Share