«ΤΕΙ-πιχειρείν 2015» – Παρουσίαση & Βράβευση Καινοτόμων Ιδεών, Κοζάνη Τρίτη 21 Απριλίου 2015

16.04.2015
 

Η Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας, διοργανώνει την Τρίτη 21 Απριλίου 2015, στις 09:30 π.μ., στο Αμφιθέατρο Σπύρος Αρσένης του Τ.Ε.Ι. Δυτικής Μακεδονίας (Κοζάνη) την κεντρική εκδήλωση «ΤΕΙ-πιχειρείν 2015» με θέμα «Παρουσίαση και Βράβευση  Καινοτόμων Ιδεών του 2ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας» που υλοποιήθηκε από τη Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας του ΤΕΙ Δυτικής Μακεδονίας

  • Στόχος της εκδήλωσης

Με την εκδήλωση αυτή ολοκληρώνεται ο βασικός κορμός του έργου «Μονάδα Καινοτομίας και Επιχειρηματικότητας ΤΕΙ Δ.Μ.» αναδεικνύοντας τα σημαντικά στοιχεία που καθιστούν δυνατή την καινοτομία στο χώρο της τεχνολογικής εκπαίδευσης(ανθρώπινοι πόροι, χρηματοδότηση και υποστήριξη, ανοικτά, άριστα και ελκυστικά συστήματα έρευνας).

Ταυτόχρονα, παρουσιάζονται οι σύγχρονες εσωτερικές δυνάμεις του ΤΕΙ Δ.Μ. και ενισχύεται το δημιουργικό πνεύμα και η οικονομία της γνώσης. Με δεδομένο  ότι η στρατηγική της χώρας στο πλαίσιο της Ε.Ε προωθεί τον μετασχηματισμό της περιφερειακής οικονομίας μέσω διαδικασιών «επιχειρηματικής ανακάλυψης» και ευκαιριών στην εγχώρια και διεθνή αγορά, οι φοιτητές του ΤΕΙ Δ.Μ. μέσω των επιχειρηματικών σχεδίων και των καινοτόμων ιδεών τους, συμβάλλουν στην ανάπτυξη μιας οικονομίας που βασίζεται στη γνώση και την καινοτομία, στο πλαίσιο της βιώσιμης ανάπτυξης.

Πρόγραμμα εκδήλωσης

  • Στο 1ο μέρος την εκδήλωση προλογίζουν σημαντικοί άνθρωποι της αγοράς, όπως: η κ. Παπαποστόλου, Π., Μηχανολόγος Μηχανικός Ε.Μ.Π., από τονΟργανισμό Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, ο κ. Παπαδόπουλος, Ι., Διευθύνων Σύμβουλος Attica Ventures Capital Funds.
  • Στο 2ο μέρος παρουσιάζονται  στο πλαίσιο καλών επιχειρηματικών πρακτικών, που έχουν συγχρηματοδοτηθεί από ευρωπαικά & εθνικά προγράμματα,  οι εταιρείες «Ρίζες- Ελληνικά Delicatessen» και η  «Labor Farm – Χημικά Εργαστήρια Έρευνας και Ανάλυσης» ενώ σύντομη παρουσίαση για το δίκτυοEnterprise Europe Network, το μεγαλύτερο Ευρωπαικό Δίκτυο ολοκληρωμένης υποστήριξης επιχειρήσεων, θα κάνει η κα. Λιάνα Παπατέρπου από την ΑΝΚΟ -ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ Α.Ε.
  • Στο 3ο μέρος θα γίνει μια σύντομη παρουσίαση «pitching» των 10 επιχειρηματικών ιδεών των φοιτητών του ΤΕΙ ΔΜ.

Την εκδήλωση και τους διακριθέντες φοιτητές στηρίζει η Εταιρεία Ergo Q, ως Χορηγός του Β’ Διαγωνισμού της ΜΟΚΕ ΤΕΙ ΔΜ και απονέμει τα βραβεία ο Δ/νων Σύμβουλος της Εταιρείας κ. Στέφανος Κουζώφ.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης επισυνάπτεται.

Κατεβάστε το σχετικό αρχείο

Πηγή: http://www.anko-eunet.gr/


Share